A webshop cookie-kat használ annak biztosítására, hogy honlapunk a lehető legjobb élményt nyújtsa Önnnek.
Gyengénlátók számára
Kerttechnika
Felhasználónév:
Jelszó:

Kosara jelenleg üres.

Részletes keresés

Termékkatalógus
Akciók
Főoldal
 
Gyártók listája:
STIHL
VIKING
MTD
GARDENA
AL-KO
HONDA

Szolgáltatásaink
Magunkról
Magazin, cikkek, hírek
Vásárlói tájékoztató (ASZF)
Adatkezelési tájékoztató (GDPR)
Szállítási feltételek és díjak
Gyakran ismételt kérdések (GYIK)
Ügyfélszolgálat
Elérhetőségeink
Partnereink
Az Ön véleménye honlapunkról



 
Lancman víznyomásos prés, szőlőprés információ, cikkÖn felkészült már a szüretre? Ismeri a víznyomásos préseket?

Préselés kemény fizikai munka nélkül?
A Lancman víznyomásos préssel lehetséges!


Szerezzen be a szüretre egy víznyomásos prést, a szomszédok biztosan irigyelni fogják Önt!

A víznyomásos prések a legmodernebb prések szőlő, gyümölcs, seprő, présélesztő, ribiszke, fekete áfonya, cékla és minden nyers vagy főzött zöldség illetve gyümölcs préselésére, amiből lé nyerhető.


Miért érdemes Lancman víznyomásos szőlőprést választania ?

- a Lancman termékek a legújabb EU -s normáknak is megfelelnek
- minden egyes elkészült prés minőség ellenőrzésen megy keresztül
- a termékek magas precizitású technológiákkal készülnek
- az Inox szőlőprés alkatrészek elektropolírozottak, így hosszabb élettartamúak

A gyümölcsprés alkalmas a különböző őrölt gyümölcsfajták préselésével must- vagy gyümölcslé kinyerésére, söprű préselésére (szűrőzacskók segítségével), még hozzá hálózati víznyomás segítségével.



A Lancman víznyomásos prés működése:




A prés energiaforrásként a víznyomást használja. A gép a korábban ledarált gyümölcsöt a kosár falának nyomja. A darált gyümölcs préseléséhez szükséges energiát a víz adja a nyomás alatt. A hatékony préseléshez elég a 2,5 bar, ekkora nyomást kapunk, ha a gépet a vízrendszerre csatlakoztatjuk. A membrán a prés közepére van beépítve, és a gyűjtőtartó talaján van rögzítve.



Léteznek fix állványosak, és egyes modellek dönthetőek, ezáltal megkönnyítik a betöltést és az ürítést.

A tartószerkezetekben is vannak különbségek, a dönthető típusoknak a tartószerkezete megtalálható festett acél, vagy rozsdamentes acél (inox) változatokban is.




A víznyomásos préseket kerekekkel látták el a könnyebb mozgathatóság érdekében.

A PLUS megjelöléssel kapható modellek 1/2"-os fedélcsatlakozóval ellátottak!



A kemény gyümölcsök (alma, körte…) préselése előtt a gyümölcsöt le kell darálni.

A darált gyümölcs préselése kb. 30 percig tart a kívánt teljesítménytől függően.

Szőlőpréselés előtt ajánlatos a szőlőt ledarálni. Bogyózásra nincs szükség, mivel a 3 bar nyomás a szárakat nem roncsolja. A szárak lehetővé teszik a jó vízelvezetést és ezzel együtt a jobb elfolyást és a prés jobb teljesítményét.

Vörösbor készítésénél ajánlatos a darált szőlőt három napig héjon erjeszteni, mai által egyfajta öntisztulásnak indul, így megnő a prés teljesítménye.

A fehér szőlő jobb préselése érdekében ajánlatos enzimeket használni. Ezek lehetővé teszik a gyorsabb öntisztulást és megakadályozzák a szőlőoxidációt.

A bor üledék (seprő) préselése kissé eltér a fentiektől. Az üledék préseléséhez vásároljon zsákot, mely a kosárnál minimum 7 cm-rel hosszabb, kerületénél pedig nem szűkebb, így megakadályozva a membrángumi sérülését vagy akár szétszakadását. A zsákot helyezze a kosárba. A feltöltéshez öntse csordultig a seprővel a nyíláson keresztül. A teli zsák száját kösse be. A zsák szájának a kosár felé kell mutatnia, nem pedig a membrángumi felé. Ekkor csak enyhén nyissa meg a vizet, mivel a kamranyomás nem lehet magasabb 1 bar-nál. A préselés a prés méretétől függően 6-10 órán keresztül tarthat.



A használat előtt feltétlenül olvassa el a részletes használati utasítást, mely tartalmazza a Lancman víznyomásos prés beüzemeléséről, biztonságos használatáról, tisztításáról szóló információkat, préseléssel kapcsolatos tanácsokat!

Garancia: 2 év!


Szabó Kerttechnika (2012. 07. 25.)







DHTML Menu / JavaScript Menu Powered By OpenCube